Όταν μεγαλώσω θα γίνω’

Πίσω στα παιδικά χρόνια…στο πρώτο δίωρο ‘γλώσσας-γλώσσας’ στο δημοτικό .. και ένα από τα πρώτα θέματα στο ‘σκέφτομαι και γράφω’..όπως και από τις κλασικές ερωτήσεις του περίγυρου και των γονιών που κρυφοκαμάρωναν στις μεγαλεπήβολες απαντήσεις των παιδιών…και η ερώτηση ήταν μία.. ‘τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις’…η απάντηση ; .. ‘όταν μεγαλώσω θα γίνω’....
…τα παιδιά των προηγούμενων γενιών ίσως πρόλαβαν να γίνουν αυτό που ήθελαν…με κάποια απροσδιόριστη και ουτοπική αισιοδοξία θα πω , πως ίσως και κάποιοι από τη δική μου γενιά προλάβουν να γίνουν αυτό που ήθελαν…όμως ειλικρινά έχω απορία…στα σημερινά παιδάκια δίνεται ακόμα η ευκαιρία να απαντήσουν ‘εγώ όταν μεγαλώσω θα γίνω’… οι ταλαιπωρημένοι γονείς κάνουν ακόμα αυτή την ερώτηση στα παιδιά ; … ο περίγυρος με τα τόσα προβλήματα κρυφοκαμαρώνει ή μήπως θλίβεται όταν ακούει την απάντηση των παιδιών ; ..
..όπως και να έχει εύχομαι το υπουργείο με το σύμβολο της ‘σοφίας’ .. μέσα στα τόσα λάθη του ας έχει κάνει και άλλο ένα….ας έχει ξεχάσει να αφαιρέσει αυτό το θέμα από το ‘σκέφτομαι και γράφω’…γιατί τα όνειρα δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© agave a damn
Designed by K. Athanasiadis