ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ

Ψηφίσανε νύχτα….κάψανε νύχτα....και καήκαμε γενικότερα !! Πέραν το σκοπιμοτήτων…τα ‘ναι’ τα ‘όχι’ τα ‘παρών-απών’ κτλ δεν θα αναδείκνυαν καλύτερα το ρόλο τους αν έξω έλαμπε ο κάποιος ‘Ελ’ !

Η πρώτη επαφή των περισσοτέρων μας με την Βουλή….ήταν η εκπαιδευτική εκδρομή τριήμερη συνήθως στην οποία επισκεπτόμασταν το κτίριό της … Εκεί η ξεναγός συνήθως προσπαθούσε να μας εξηγήσει την ιστορία του κτιρίου , τις δραστηριότητες της Βουλής , τη προέλευση του διαχωρισμού σε δεξιούς , αριστερούς κτλ,,,,, και φυσικά όλοι μας (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ) βγάζαμε φωτογραφίες…παίζαμε με τα μικρόφωνα και άλλες πολλές γνωστές άγνωστες διαδικασίες !

Και φτάνοντας στο σήμερα…..

clip_image002[22]

 (ΛΟΥΙΖΑ ΓΟΥΛΙΑΜΑΚΗ , ΑΤΗΕΝΣ PHOTO FESTIVAL , ΕΝΟΤΗΤΑ  GREEK REALITY) 

Δεν μπορώ να καταλάβω ποιος από όλους νιώθει ότι βρίσκεται σε σχολική εκδρομή….τους βλέπω να παίζουν με τα μικρόφωνα να φωνάζουν , να χειροκροτούν , να αναμεταδίδουν στα προσωπικά τους διαδικτυακά προφίλ βιντεάκια με τις μεγαλειώδεις ομιλίες τους σαν να καρπώνονται απεγνωσμένα τα δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας που τους αναλογούν !

Δεν μπορώ να καταλάβω ακόμη τόσα χρόνια μετά , αυτόν τον διαχωρισμό σε αριστερά , δεξιά πάνω κάτω , μέση , κέντρο , παραλίγο μέση και παρατρίχα δεξιά !

Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιον πρέπει να δώσω σειρά προτεραιότητας λύπησης , στους εντός ή στους εκτός κτιρίου !

Δεν μπορώ να καταλάβω πότε μου αφαιρέθηκε η κριτική ικανότητα του να μπορώ να διανοηθώ τις αληθινές συνέπειες αν υπήρχε η ουτοπική πιθανότητα να υπερίσχυαν σε κάποια παράλληλη πραγματικότητα τα ‘όχι’ !

Δεν μπορώ να καταλάβω που έχω βάλει τη συλλεκτική σακούλα που μας έκανε δωράκι η Βουλή τότε στην εκδρομή μας….καθώς απέκτησε συναισθηματικά αξία πλέον…..τότε δεν είχα καταλάβει πως θα το πληρώσω ακριβά αυτό το δώρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© agave a damn
Designed by K. Athanasiadis