ΟΤΑΝ ΦΤΥΝΕΙ Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ξεκινάν κούτσα-κούτσα τα προκαταρκτικά της πιο λαμπερής συνουσίας ανάμεσα στις πλευρές των διχασμένων εαυτών .

Όλα τα διχασμένα καλικατζαράκια , για 330 περίπου ημέρες το χρόνο , μισούν τα Χριστούγεννα γιατί έχουν εμπορευματοποιηθεί , γιατί οι φιλάνθρωποι ξυπνάν από την χειμερία νάρκη για ένα μόλις μήνα , γιατί δεν πιστεύουν ότι υπήρξε καν Χριστού-γέννα .

Τα διχασμένα sexy in black πλασματάκια δεν θέλουν να στολίσουν δέντρο και αν ερωτηθούν , θα στηρίξουν με βαθύ σαρκαστικό ύφος την καραμέλα της ελληνικότατης θαλασσινής αντιστοιχίας καραβιού .

Σαν έρθει όμως η ώρα , και μάχονται οι διχασμένες πλευρές , μαντέψτε ποια κερδίζει στο τέλος .

Περιττό να πω , πως μπορεί το καραβάκι όντως να μην στολιστεί , αλλά ύστερα από πετυχημένες διαφημιστικές αντίστροφες μετρήσεις , και γιρλάντες θα αγοραστούν , και στολιδάκια θα κατέβουν από το πατάρι , και δέντρα θα κρεμαστούν ανάποδα , και κρυφο-λαμπάκια θα αναβοσβήνουν πίσω από τις κουρτίνες , και κέρματα θα πέσουν σε χάρτινα κουτάκια δαπέδου και ένα κερί θα αναφτεί σε κάποια εκκλησία .

Κάπως έτσι από τα προκαταρκτικά θα φτάσουν και οι πιο διχασμένοι στον οργασμό του Δεκεμβρίου , κυκλοφορώντας σε σπίτια που θα μοιάζουν φάτνες και προπαντός insta-φωτογραφούμενοι σε σκηνικά που θα μοιάζουν σαν να έφτυσε ο Αϊ Βασίλης μπάλες , χρυσόσκονες , λαμπάκια , γκι και γιρλάντες …

tumblr_mfe02qGXTG1ryg2vmo1_500

Μπορεί τα καλικατζαράκια να διχάζονται και να κρυφοσυμμετέχουν στο τέλος (κοινώς μας ζαλίζουν την χρυσόσκονη για ένα μήνα , και στο τέλος λαμπυρίζουν ως τις παρανυχίδες ) , ωστόσο οι Χιονούλες και τα Ξωτικά εξακολουθούν και φανερολατρεύουν αυτό το μήνα γιατί :

Αντί να στολίζεις τους γύρω σου με εξαντλημένης φαντασίας κοσμητικά , στολίζεις τον μικρόκοσμό σου με εξαντλημένης φαντασίας χρυσόσκονες .

Αντί να ανάβουν τα δικά σου λαμπάκια , θα ανάψουν όλα τα υπόλοιπα γύρω σου , εξαντλώντας αποθέματα Δεή και Τσέπης .

Αντί να τονίζονται με κόκκινο τα λάθη σου , θα τονίζονται με κόκκινο σατέν τα μπουτάκια του αλεξιπτωτιστή-βατραχανθρώπου-σε κουνιστή καρέκλα-αυτοκόλλητου-στίκερ-αρκουδιού Αϊ Βασίλη .

Κοινώς την σχέση μας με τα Χριστούγεννα ως επί το πλείστον θα την χαρακτηρίζαμε σχέση τύπου ‘περνάμε καλά , μοιραζόμαστε στιγμές’ , όλα όσα δηλαδή πρεσβεύουν αυτές του τύπου σχέσεις :

λατρεύουμε τους εμπορικούς οργασμούς , λάμπουν τα μάτια μας από τα φώτα , γινόμαστε θετικοί γιατί πιστεύουμε στον Billy μα πάνω από όλα ξέρουμε ότι αυτό θα κρατήσει για λίγο και δεν θα έχουμε καμία περαιτέρω δέσμευση όταν γυρίσουμε στις μιζέριες μας μετά το τέλος της σχέσης !

 tumblr_mpkcks7btY1rerh68o1_500images (1)

 

ps 1 . Όταν ξεκινάς να στολίσεις με την προοπτική του μοντέρνου , ΆΣΤΟ ! Τα Χριστούγεννα θέλουν την τίμια κιτς πλευρά σου . Άσε τους νεοτερισμούς για ευρωπαϊκούς καλικάτζαρους που το κατέχουν !

ps 2. Αν ποτέ κανείς βρει τον τρόπο που ξεκολλάνε τα ευφυέστατα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα χωρίς να μοιάζει μετά το τζάμι με μάχη μάγισσας , ας στείλει ένα σήμα , γιατί κοντεύουμε να χάσουμε ολόκληρο παράθυρο αλλά το μισό έλκηθρο είναι ακόμα κολλημένο από την πρώτη δημοτικού !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© agave a damn
Designed by K. Athanasiadis