Men at their 50s #welikeit

Η παρουσία τους αρχίζει και γίνεται φανερότερη εκεί έξω στην πόλη και κοιτάξτε να δείτε...από το πουθενά, μας αρέσει. 

Άντρες 40-50, μία δεκαετία που στα εγχώρια ήταν ηθελημένα ανέγγιχτη αφού είτε θα τους έβρισκες με βέρα στο δεξί είτε απελπιστικά διαθέσιμα μόνους, είτε εμφανισιακά "μπαμπάδες". Πλέον οι 40-50 δεν είναι μπαμπάδες. Είναι 40-50. Τελεία και παύλες γιατί είναι ταυτόχρονα μάχιμοι, γοητευτικοί, σχεδόν new in στο αστικό σου πεδίο. 

Με αφορμή αυτο το ενδιαφέρον -τουλάχιστον- entry στα ερωτόνια της πόλης, ήταν μία καλή ευκαιρία να συγκεντρωθεί και η επίσημη 5αδα που άλλαξε την οπτική και προοπτική στα ηλικιακά μεσάνυχτα -μέχρι πρότινος- του άντρα. Η 5η δεκαετία της ζωής τους όχι μόνο δεν δείχνει οικιοθελή αποχώρηση από το "παιχνίδι" αλλά τους βάζει ακόμα πιο γερά μέσα. Γοητεία σεξαπίλ και πολύ μακριά από το κλισέ «είσαι όσο νιώθεις». Αυτοί οι άντρες διανύουν την 5η δεκαετία της ζωής τους, την δείχνουν, και μας αρέσει. Όχι το γεγονός ότι την δείχνουν, η δεκαετία τους καθαυτού αρέσει. Την έχουν κάνει να φαντάζει υπέροχη, την έχουν στήσει  άτεχνα και έντεχνα ταυτόχρονα για να ξεχνάς την ορμή των 25, την δημιουργικότητα των 35 και να παρακολουθείς αποσβολωμένα  την προσωπικότητα των 50. Την απολαβή όλων των προηγούμενων μαζί, ταυτόχρονα παράλληλα και με εναλλαγές.


Χαβιέ Μπαρδέμ, ο Ισπανόφωνος ηθοποιός των βραβείων (1 Όσκαρ, 1 Χρυσή Σφαίρα, 1 Βafta και 4 Γκόγια) ο 46χρονος που έδωσε την δική του διάσταση στην ηθοποιία των «εναλλακτικών» με τις περίεργές του ερμηνείες , την βραχνή  του φωνή, το άκρως μοναδικό του πρόσωπο –δεν υπάρχει ανάλογη περίπτωση όπου το γουρλομάτικο βλέμμα δεν θυμίζει σε τίποτα αγελάδα- και πολύ περισσότερο την ικανότητά του να κάνει ειδησεογραφικό    γεγονός  τις «παστίλιες για τον άλλο».  Γάμος, έρωτας οικογένεια καριέρα πολιτικοποιημένος και ταυτόχρονα ένας μπρουτάλ μποέμ, όχι εμφανισιακά αλλά στην ουσία. Κοιτώντας τον και ακούγοντάς τον σε κάνει να αναρωτιέσαι αν έχει υπάρξει αντίστοιχη περίπτωση άντρα που κάνει την «ισορροπία» να μοιάζει ερεθιστικότερη από την ελευθερία του «τίποτα μόνιμο» .
Τζόνι Ντεπ, μουσικός ηθοποιός ροκ ελεύθερος εθισμένος εθιστικός. Ναι, Τζόνι Ντεπ. Ο ψαλιδοχέρης, ο πειρατής, ο ρομαντικός και ο απρόσιτος , ο άνθρωπος που σε ανάγκασε να παρακολουθήσεις την τριλογία της Καραϊβικής χωρίς κανέναν άλλο λόγο και να ερωτευτείς μεταλλικά χέρια. Ο άντρας που έχει πατήσει τα 50 και  σε κάνει να αγωνιάς για το αν αγόρασε τελικά νησί στην χώρα, φαντάζοντάς τον στην παραλία με λίγο πάφα πούφα τεκίλα και την κιθάρα του, ηλιοκαμένο το δίχως άλλο. Ο άντρας που έδωσε στον ορισμό της βρωμιάς, την άλλη μισή αρχοντιά. Η νέα διάσταση του Ντεπ, δεν είναι νέα, μετράει 50 χρόνια και λειτουργεί προσθετικά. Που σημαίνει - και φαίνεται- πλέον πως όταν λέμε ότι έγινε 50 σημαίνει όλα τα παραπάνω από 50 φορές μαζεμένα. 


Μπραντ Πιτ, not my style αλλά και πάλι στην περίπτωσή του παίρνει σάρκα και οστά η αντικειμενικότητα. Ο 52χρονος άντρας, ναι είναι 52, είναι πιο μεγάλος από τον μπαμπά σας αλλά δεν μοιάζει σε «μπαμπά».  Ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η Αντζελίνα του ρούφηξε σαν σκουπάκι όλη την λάμψη, τουναντίον, προσωπικώς δηλώνω υπευθύνως πως άθελά της του ανέδειξε την πραγματική του. Αυτή την εσωτερική που του επιτρέπει να αφήνει τον εαυτό του όποτε θελήσει και να κυκλοφορεί σαν χίπις στα αεροδρόμια, να συμπληρώνει ποδοσφαιρική εντεκάδα οικογενειακώς και ταυτόχρονα εσύ ακόμα να φωνάζεις «θα τα αγαπάω σαν δικά μου». Tζουντ Λο. Αυτός και ο «νόμος» του, που σε έπεισαν πως όλοι στην Μ.Βρετανία είναι πάνω κάτω Τζουντ, μέχρι που σου ανέτρεψε την ιδέα για την σκέτη αγκλοσαξωνική προφορά του. Δεν είναι όλοι οι Βρετανοί Τζουντ Λο και ο Λο στο μυαλό μας θα είναι πάντα το αμέσως επόμενο αγγλικό όνομα μετά την Νταιάνα που μας έρχεται στο μυαλό όταν λέμε Άγγλοι. Είναι 43, δεν έχει κερδίσει πολλά βραβεία και δεν μας απασχολεί καθόλου γιατί το βιογραφικό του είναι γεμάτο έρωτες, βρετανική προφορά, ταλέντο, συνεισφορά, αλκοόλ grey coats και λευκά πουκάμισα. 
5ος δεν υπάρχει σκόπιμα. Σαφώς και περιμένω Tom Hardy να πατήσει τα 40 για να συμπεριληφθεί . 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

© agave a damn
Designed by K. Athanasiadis